Milijarder, Veton Suroi naslovnica

Milijarder – Veton Suroi

Impresija

Milijarder, Veton Suroi naslovnica

Milijarder, Veton Suroi

Nisam čitala do sada albanske pisce, što naravno nije u redu, ali to ću ispraviti. Drago mi je da je ova knjiga dospela u biblioteku i što se izdaju knjige albanskih pisaca u Srbiji, pogotovo ovakvom temom gde su Srbi policajci potpuni negativci.

Dopala mi se knjiga. Pohvale i preporuka! Zaista je dobra i duhovita i pored težine. Duhovito je opisano kako vrtoglavo pada vrednost dinara u jednom danu, mada nama koji smo to doživeli i preživeli ne bi trebalo da je smešno, ali smešno je i apsurdno, kao da je nemoguće da se nešto tako dogodilo. Kao da je nemoguće da su normalni ljudi svuda u okruženju dozvolili da lopuže i nemoralni budu na vlasti i ponize obične dobre ljude. Ali to sve u nekom drugom obliku i dalje traje i traje. Bar imamo dobre knjige.

Redovi za hleb, mleko, bilo šta što stigne u prazne prodavnice. Užas.

Ako bih morala da izaberem samo jednu reč za opis o čemu se radi u ovoj knjizi, izabrala bih reč smrt. Ovo je knjiga o smrti, besmislenoj, ali nekako ipak prihvaćenoj, sa jednostavnim opisom da je smrt nešto što bi muškarci trebalo da podnesu, žene oplakuju, a deca shvate.
Imam dilemu gde da svrstam ovaj roman. Pripada većem broju kategorija. Za mene je neugodna tema, neka ga tu.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close