Mi deca sa stanice Zoo, Kristijana F. naslovnica

Mi deca sa stanice Zoo – Kristijana F.

Impresija

Mi deca sa stanice Zoo, Kristijana F. naslovnica

Mi deca sa stanice Zoo, Kristijana F.

Hm, neobične korice. Nikada nisam čula za ovo delo, niti spisateljicu… Verovatno neki tinejdžerski roman namenjen vrelim letnjim danima. Šta mogu da izgubim?

Čekaj, ovo je istinita priča? Autobiografija? Autorka je još uvek živa? Profesorka će mi oprostiti ako prespavam prvi čas, noćas se prepuštam ovoj knjizi.

Devojčica se s porodicom seli u veći grad. Žive mirnim životom u nemirnoj zgradi, bez prostora za igru, kako napolju, tako i unutra. Kada su usledili finansijski problemi, Kristijanin otac počinje da pije. Nasilje u kući je uobičajeno, kako na njenoj majki i sestri, tako i na njoj samoj. Da bi izbegla život u stanu, upoznaje nove prijatelje, odlazi na nova mesta, proba nove supstance… Vremenom, postaje zavisna, iako još uvek nije navršila 12. godinu. I to se ne menja uprkos brojnim pokušajima.

Scene u ovom delu opisane su do tančina, događaji od kojih će vam se stomak obrnuti, zbog kojih ćete plakati, ali se povremeno i nasmejati.

Ne volim ovaj stil pisanja, ove teme, događaje… Ali ovu knjigu obožavam! Nakon nje zaista osećam težinu na srcu, kako zbog Kristijane, tako i zbog njenih prijatelja koji su u borbi sa zavisnošću izbubili. Zaista je dosta realna i poučna knjiga. Definitivno nešto što se treba naći u školskim lektirama (iako se sama Kristijana tome protivila u nastavku ovog dela “Moj drugi život”). Odlično!

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close