Marsovac, Endi Vir korice

Marsovac – Endi Vir

Impresija

Marsovac, Endi Vir korice

Marsovac, Endi Vir

Ovaj književni izazov sam veoma ozbiljno shvatila, pa sam ponovo pročitala hit knjigu iz 2015. godine „Marsovac“ jer se radnja dešava na Marsu, a i knjiga mi se svidela pa je želim preporučiti svima, čak i onima koji kao ja nisu ljubitelji ovakvih tema.

Mark Vitni, astronaut iz misije Ares, sticajem nesrećnih okolnosti ostao je na Marsu. Posada je smatrala da je on poginuo u jednoj od jakih oluja na toj planeti, i odlaze brodom ostavivši ga. Medjutim Vitni je živ i rešen da preživi… “Možda će zbog moje smrti proglasiti Dan nacionalne žalosti, možda će na mojoj stranici Vikipedije pisati: Mark Vitni je jedini čovek koji je umro na Marsu. I verovatno će biti u pravu. Zato što ću ja umreti ovde. Onda da vidimo.. odakle početi“.

Priča je ispričana u formi dnevnika. Čovečanstvo je izabralo Mars kao prvu planetu na koju će poslati ljude i proširiti horizonte čitavog ljudskog roda – to je osnovni cilj programa Ares.

Pisac Endi Vir je po profesiji softverski inžinjer i opsednut je putovanjima u kosmos. Koristeći svoje znanje napisao je knjigu koja sadrži mnogo tehničkih, naučnih, kompjuterskih podataka, hemijskih analiza i ostalih za mene nejasnih stvari, ali lično nisam se mnogo u to udubljivala, više sam bila opsednuta onim šta mu se dešava, stalno u strahu šta će mu se još loše desiti. Znala sam da je to samo fikcija, knjiga, da se završava dobro, ali sam sve vreme naročito pri kraju bila toliko napeta da sam drhatala strahujući za njega i ostale članove u misiji njegovog spasavanja.

Odmah da ovde dodam da mi nije jasno zašto su u filmu drastično promenili kraj?

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close