Marsijanske kronike, Ray Bradbury naslovnica

Marsijanske kronike – Ray Bradbury

Impresija

Marsijanske kronike, Ray Bradbury naslovnica

Marsijanske kronike, Ray Bradbury

Radnja se događa u razdoblju od 1999. – 2026. godine gdje „Zemljani“ odluče kolonizirati Mars što utječe na Marsovce. Prve tri ekspedicije su bile bezuspješne, a potom se upoznajemo s životom na Marsu i usporedo nekim događajima na Zemlji.

Kako je u knjizi opisano, ljudi su otrov za planet, kako za Zemlju tako i za bio koji drugi. Uništavamo sve što dotaknemo. Ono što mi se svidilo su ove priče, koje u početku kao da nisu povezane, a kad se sagledaju na kraju čine savršenu cjelinu. Malo mi je smiješno i povjerovati da svako domaćinstvo ili možda oni povlašteni imaju svoju vlastitu raketu, pa makar i tajnu i znaju sami njome upravljati kako je to opisano u knjizi. Zamislite da posjedujete jednu takvu i odlučite „skokniti“ na piknik na Mjesec ili na neki planet.

Iako je objavljena 1950. godine, ova fantastična knjiga je gotovo proročanska. Naime, Amerikanci planiraju naseljavanje tog crvenog planeta za 13 godina.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close