Ljubav_na_prvi_pozdrav_s260x381

Ljubav na prvi pozdrav

Izvrsno napisana ljubavna priča s velikom dozom humora

Originalni naslov: You Had Me at Hello, Mhairi McFarlane

You_Had_Me_at_Hello_s260x400‘Ljubav na prvi pozdrav’ debitantski je roman mlade autorice Mhairi McFarlane koji je odmah postao svjetski bestseller i osvojio nagradu RoNA Contemporary Book of the Year 2013. Roman joj je priskrbio svjetsku slavu i omogućio da odustane od karijere novinara kako bi se nastavila baviti pisanjem. Kako sama autorica kaže, roman je prvotno bio zamišljen kao triler, ali kako ga nitko nije želio objaviti promijenila ga je u chick-lit i uspjela.

Rachel i Ben bili su najbolji prijatelji u studentskim danima, ali život ih je odveo u različitom smjeru. Deset godina kasnije Rachel radi kao novinarka i upravo je prekinula dugogodišnju vezu, a Ben je oženjen i ponovno je u Manchesteru. Kada se njihovi putevi sretnu staro prijateljstvo se obnavlja, a s njime i zaljubljenost i osjećaji koje je Rachel čuvala za Bena.Ljubav_na_prvi_pozdrav_s260x381

Izvrsno napisana ljubavna priča s velikom dozom humora. Iako ima radnju tipičnog ljubavnog romana, ono što je izdvaja iz mase chick-lit knjiga je stil kojim Mhairi McFarlane piše.

Autorica je pokazala zavidnu vještinu u karakterizaciji likova koji su živopisni i realistični do te mjere da gotovo očekujete da provire sa stranica knjige. Glavna junakinja formirana je kao lik s kojim se svaka žena može lako poistovjetiti. Iako se ne radi o rasnoj ljepotici, njen karakter je ono što osvaja na prvu. S druge strane, Ben je modernizirana verzija Mr. Darcyja, netko u koga se morate zaljubiti i tko će vas osvojiti već nakon prvih par rečenica. Pripovijedanje se odvija preko glavnog lika, a dinamičnost romanu daje dvostruka priča. Naime, u romanu se isprepleću događaji iz prošlosti, iz studentskih dana Bena i Rachel, s onima koji slijede nakon njihova ponovnog susreta. Rečenice su britke, a humor kojim se autorica služi je nevjerojatan. Cijela knjiga je izuzetno zabavna, do te mjere da ćete se smijati na glas.

‘Ljubav na prvi pozdrav’ pravo je osvježenje u moru chick-lit knjiga. Osvaja već nakon prve stranice i stalno tjera da čitate dalje. Šarmantna, zabavna i beskrajno smiješna neka bude prva na vašem popisu laganog štiva za ljeto koje je pred nama.

 

Hrvatsko izdanje

mozaik     Ljubav na prvi pozdrav

 

 

Strano izdanje

book_depository_s30x30   You Had Me at Hello

Comments

comments

Nema komentara
banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close