Konkubinina tajna, Kate Furnivall naslovnica

Konkubinina tajna – Kate Furnivall

Impresija

Konkubinina tajna, Kate Furnivall naslovnica

Konkubinina tajna, Kate Furnivall

U ovom romanu upoznajemo sedamnaestogodišnju Lidiju Ivanovu. Mlada Lidija sa svojim polubratom Aleksejem i dugogodišnjim tatinim prijateljem dolazi iz daleke Kine u hladnu Rusiju u potragu za svojim ocem. Radnja se događa u doba komunizma i Staljinove vlasti.

U potrazi za ocem koji je zatočen u jednom od mnogobrojnih ruskih logora trojka ne suspreže pred sitnim krađama i opasnim poznanstivma. U Kini Lidija ostavlja svoju veliku ljubav Chang An Loa , također sljedbenika komunizma. Na putu trojka upoznaje bivšu prostituku Elenu,te Edgara dječaka prepuštenog na milost i nemilost hladnih ulica Moskve.

Čitajući ovaj roman mijenjao sam mišljenje , malo mi se sviđao malo nije. Svidjela mi se Lidijina odlučnost da pronađe svoga oca ,nije mi se svidio komunizam i sve što dolazi sa njim, opisi logora i tadašnjeg načina života. Kraj romana nisam očekivao kao ni Lidijinu tajnu.

S obzirom na sve ipak bi preporučio ovu knjigu za čitanje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close