Kći, Jane Shemilt naslovnica

Kći – Jane Shemilt

Impresija

Kći, Jane Shemilt naslovnica

Kći, Jane Shemilt

Jenny Malcolm je dobra doktorica, žena uglednog neurokirurga i majka troje djece. Naizgled vodi savršen život i ima savršen život. Jednog dana kad se njezina kći ne vrati sa večere povodom školske predstave počinje pravi pakao. Jenny počinje istraživati Naomine tragove i shvati da uopće ne poznaje svoju kćer kako je mislila da ju poznaje. Svatko od njih skriva svoje tajne, a kako ih Jenny polako otkriva shvaća da uopće ne živi savršenim životom kakvim je mislila da živi.

Poznajemo li svoju djecu dovoljno dobro da možemo reći ona je dobra ona ne radi takve stvari; to nije moje dijete. Naomi je pokazivala sve znakove da se nešto događa i da nešto nije u redu, a njezini roditelji nisu bili tu za nju. Njezin otac je uvijek radio, nikad ga nije bilo doma, a njezina majka je sve prepisivala da sve tinejdžerice imaju tajne i da to nije ništa strašno. Oboje su se koncentrirali na svoje karijere i sebe da su prestali obraćati pažnju na djecu dok nije bilo prekasno.

Priča je dobra, drži pažnju cijelo vrijeme s tim da početak počinje odmah vrtoglavo nestankom Naomi, a poslije pratimo Jennyne misli i ponašanje prije i poslije nestanka i taj dio malo usporeno teče. Jedino što mi fali je neko poglavlje ili epilog iz Naominog kuta zašto je napravila to što je napravila.

Bilo mi je neobično slušati audioknjigu. Nisam navikla na tu vrstu medija, pa nije sad da sam mogla više stvari odjednom raditi kao neki, nego baš opustiti se i slušati. Inače, čak i kad na polici imam knjigu više preferiram pdf verziju na laptopu.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close