Kako udovoljiti princu, Sabrina Jeffries neptun naslovnica

Kako udovoljiti princu

Ljepotica i Zvijer u vrtlogu strasti

 

Naslov originala: To Pleasure a Prince (Royal Brotherhood #2), Sabrina Jeffries

Prijevod: Zrinka Budak

(Naklada Neptun, 2015)

 

Kako udovoljiti princu, Sabrina Jeffries neptun naslovnica

Kako udovoljiti princu, Sabrina Jeffries

Kada skrivate neugodnu istinu, onda je pokušavate zaštititi na sve moguće načine – iako, to znači da se zbog toga nikad nećete udati. Zbog svoje nemilosrdnosti prema svojim proscima (a bilo ih je 11) jer ih je sve redom odbijala, Reginu Tremaine prati naziv – La Belle Dame Sans Merci – Nemilosrdna dama. Tajna koju skriva prevelika je da je bilo tko otkrije i zato se Regina ne želi upuštati u ljubav i bračne obaveze.

Kada Marcus North, vikont Draker, nastoji spriječiti udvaranje svojoj sestri Louisi od strane njenog mlađeg brata Simona, vojvode od Foxmoora, Regina će učiniti sve u svojoj moći da to spriječi i dokaže kako njen brat ima časne namjere. Pa makar to značilo ući i u zmajev brlog.

Marcus North, nezakoniti je sin princa od Walesa kojega prati reputacija lošeg sina koji je na samrti odbio poštovati odredbe posljednje volje vlastitog oca i svoju je majku natjerao da se osloni na dobročinstva prijatelja, nemilosrdnog čudovišta koji zatvara žene u svojoj tamnici te jede djecu za doručak. Upravo zbog glasina o tome kako je okrutan, nemilosrdan i izopačen, izbačen je iz visokog društva i prozvan Zmajskim vikontom.

Zbog svoje mračne, tužne i bolne prošlosti koja nema veze s glasinama koje kolaju među visokim društvom, Markus ni ne pokušava opovrgavati takve priče. Jedino što želi od visokog društva je da ga ostave na miru i da svoje dane može provoditi što dalje od njihovih osuda i pogleda. Ali društvo ga ne želi ostaviti na miru i gdje god da se pojavi, Marcus vidi podsmijehe drugih ljudi. Zato nije ni čudo što je zabrinut za svoju mlađu sestru Louisu kojoj je vrijeme za ulazak u visoko društvo i kojoj jednostavno ne želi nametati svoje grijehe, niti želi da ona zbog njih ispašta.

Ali grijesi prošlosti upravo ga stižu i to u obliku Regininog brata Simona, prinčevog dobrog prijatelja, a Marcusovog pravog oca koji pod krinkom zaljubljenosti želi njegovu sestru odvesti kod princa koji joj želi otkriti šokantnu istinu. Želeći sestri osigurati dobar život i brak u kojem nema mjesta za vojvodu od Foxmoora i princa od Walesa, Marcus smišlja neobičan plan nakon što u njegovu rezidenciju dođe Regina tražeći pristanak na udvaranje njenog brata Marcusovoj sestri. Na sve njene molbe Marcus će pristati samo uz uvjet da se i on može udvarati Regini, smišljajući načine u kojima će moći čuvati sestru i obraniti je od dva zla koja joj prijete.

To Pleasure a Prince, Sabrina Jeffries cover

To Pleasure a Prince, Sabrina Jeffries

Ono što Marcus nije očekivao je strast koja će zaokupiti Ljepoticu i Zvijer – Nemilosrdnu damu i Zmajskog vikonta i želju kako baš tu damu natjerati da se uda za njega.

Hoće li Marcus uspjeti spriječiti skandal stoljeća? Hoće li napokon pridobiti visoko društvo za sebe? I hoće li Regina pristati na udaju i otkriti tajnu koju je čuvala godinama? Hoće li strah ili ljubav napokon pobijediti sve prepreke koje su nosili kroz život?

Autorica serijala Sabrina Jeffries donosi nam drugi dio romana o nevjerojatnim ljubavnim pričama nezakonitih sinova princa od Walesa koje društvo ne prihvaća u svoje redove. U ovom drugom dijelu serijala, koji možete čitati i odvojeno, autorica nam ponovno donosi ljubavnu priču, ovaj puta o Regini i Marcusu, dvoje zanimljivih likova koji čuvaju svoje tajne.

Regina čuva svoju tajnu o disleksiji, bolesti o kojoj se jako malo znalo u to vrijeme i koja se javlja u različitim oblicima. Nije ni čudo da ju je onda čuvala kao tajnu jer kada bi se saznala, skandal koji bi nastao, pogotovo kod osobe visokog položaja kao što je to ona, uništio bi je zauvijek. Zato svoju reputaciju vrlo snažno čuva, njegujući uz to i svoje ime Nemilosrdne dame.

Marcus opet čuva obiteljske tajne koje su mu obilježile život i koje su ga odvojile od pravog oca. Iako se princ od Walesa ne može nazvati oličenjem osobe koja bi slovila kao dobar otac, jedna pogrešna riječ i jedno loše djelo zauvijek je obilježilo njihov odnos i Marcusa kao osobu.

Zovu vas La Belle Dame Sans Merci.

A vas zovu Zmajskim vikontom. No to je zato što se društvo zabavlja dajući nadimke onima kojih se boje, zavide ili im se dive. To ne govori ništa o našim karakterima, što biste vi trebali najbolje znati.”

Upravo će ti njihovi nazivi okarakterizirati cijeli njihov odnos u kojima obiluje puno dijaloga u kojima nitko ne ostaje nikome dužan. Nadmetanja i prkos između Regine i Marcusa postoje u svakoj rečenici, njihove prepirke pune su oštrih iglica, njihove riječi upućene jedno drugome pune su sarkazma, ismijavanja i vještog prepucavanja. Bez obzira na njihove svađe i različita mišljenja, nevjerojatna privlačnost koju oboje osjećaju među sobom ono je što će držati svakog čitatelja uz knjigu, a nakon što oboje otkriju kakva je zapravo osoba koja se skriva iza naziva nametnutog od društva, mračne tajne će pasti u zaborav, a vlast preuzeti sama ljubav.

 

 

Hrvatsko izdanje


naklada neptun logo Kako
udovoljiti princu

 

 

Strano izdanje

amazon_s30x30 To Pleasure a Prince (Royal Brotherhood, Book 2)

 

book_depository_s30x30 To Pleasure a Prince (Royal Brotherhood, Book 2)

Comments

comments

Veliki mi je san osvojiti zgoditak na lotu i otvoriti malu knjižaru gdje bi svoju ljubav prema knjigama dijelila sa malim i velikim čitateljima. Dok se to ne ostvari, uživam u vlastitom kutku koji sam stvorila u domu, ispijajući kavu i čitajući velike količine knjiga koje rado djelim sa svojim prijateljima.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close