logo fekp

‘Kad su divovi hodali zemljom’ najbolja kratka priča FEKP-a

Kad su divovi hodali zemljom autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje. Drugonagrađena je Američka java beogradskog pisca Vukašina Štrekera, dok su treću nagradu podijelili Robert Mlinarec s pričom Mini atlas Južne Amerike, moj privatni zemljopis i Karmela Hromin s pričom Gledajući Ameriku.

FEKP najbolja kratka prica

Jučer su na FEKP proglašene najbolje kratke priče

Na natječaj za kratku priču na temu Amerike pristigle su 174 priče, a o pobjednicima je odlučivao peteročlani žiri u sastavu: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Saša DrachDamir KarakašVladimir Arsenić Dijana Matulić.

Proces odabira najboljih kratkih priča provodio se tajno, a odluka o najboljoj priči donešena je jednoglasno, istaknuo je Stjepan Balent. “To me s jedne strane iznenadilo, ali istodobno i dokazuje kako nema apsolutno nikakve dvojbe oko toga koja je priča na najbolji način pogodila temu natječaja”.

Djela koja su pristigla na natječaj mogu se podijeliti na priče koje se bave američkim snovima te na one koje se dotiču američke jave, a bave se ljudima koji su svoju sreću odlučiti potražiti u Amerikama iz ekonomskih razloga.

Prvonagrađni je autor osvojio dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu, Latvija; drugonagrađeni dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs, a trećenagrađeni pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPe-a.

Pročitajte nagrađene kratke priče!

  1. Kad su divovi hodali zemljom
  2. Američka java
  3. Mini atlas Južne Amerike, moj privatni zemljopis; Gledajući Ameriku

 

Photo: Martina Kenji

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close