Jesi online?, Marijana Perinić naslovnica

Jesi online? – Marijana Perinić

Impresija

Jesi online?, Marijana Perinić naslovnica

Jesi online?, Marijana Perinić

Razgovarala sam s mamom kako “škicam” po policama u potrazi za autorom s kojim dijelim inicijale i ne uspijevam pronaći nikoga nakon što mi je mama skrenula pažnju na knjigu koju je posudila dan prije.

Pogodak – domaća autorica s kojom dijelim inicijale, na zadnjoj stranici hvale je kao vrsnu stand up komičarku i žensku spisateljicu – ali s druge strane – i tematika koja mi i nije nešto zanimljiva – chick lit roman za žene. Nakon što sam započela s čitanjem, nakon prvih pedeset stranica se zapitala u kakvom to svijetu živim, kako se to ljudi ponašaju i razgovaraju i zašto to uopće čitam, počela sam polako shvaćati poantu, a ona je ovdje – „ŽENA ŽENI“.

Bila je to noć gdje sam tri sata probdjela ne uspijevajući zaspati, ali i iskoristila to i otkrila u ovoj knjizi nešto novo i zanimljivo.

Online komunikacija glavnih junakinja započela je putem facebook grupe gdje su se prvo okupile radi pomoći ženama u Gunji za vrijeme velikih poplava, a nastavilo se njihovim povezivanjem unatoč međusobnoj različitosti.

Ideja je da su frendice uz ženu zauvijek s kime god ona bila u obiteljskim ili ljubavnim odnosima, koliko god sama sebe ponekad smatrala promašajem, ponašala se glupo/zbunjeno/uplašeno/djetinjasto za svoje godine i slično. I sve smo različite, unikatne i imamo pravo živjeti kako želimo i ne izgubiti pritom same sebe.

Kroz nekoliko sasvim različitih, iskrenih, otvorenih, zabavnih, ali i dirljivih priča upoznajemo tridesetogodišnjakinje u potrazi sa samima sobom u okruženju mentaliteta, aktualnih društvenih događanja i previranja specifičnih za naše područje i situacije, nagomilane obveze odraslih ljudi, u kojima se žena može naći u potrazi za slobodom, ravnopravnosti, srećom, prihvaćanjem, ljubavlju.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close