jamaica lane

Jamaica Lane

Nakon Joss i Bradena, Johanne i Cama, Samantha Young donosi novi, jednako uzbudljiv i napet nastavak serijala Dublin Street.

 

 

Originalan naziv: Jamaica Lane, Samantha Young

 

Kad se u prošlom nastavku, pod imenom Dublin Street, Johannin ujak Mick odlučio vratiti iz Amerike, sa sobom dovodi i svoju kćer Oliviu Holloway. Ona vrlo brzo postane važan dio već dobro poznate družine, kao što je to postao i Nate, Camov dobar prijatelj. Nate, unatoč tome što se većina njegovih prijatelja odlučila skrasiti, uopće ne razmišljali o vezi, već uživa u flertu i druženju s lijepim ženama koje pronalazi gdje god stigne. Iako Nate o tome ne želi pričati, razlog tome je Alana, njegova prva ljubav koja je davno preminula, no čiju smrt Nate još nije uspio ostaviti iza sebe.

Budući da se često nalaze u zajedničkom društvu, Olivia i Nate su postali jako bliski prijatelji. No dok je Nate stručnjak za veze, Olivia je potpuna suprotnost; nema samopouzdanja, ne voli svoj izgled i u potpunosti izgubi moć govora kad je u blizini nekog zgodnog muškarca. Zbog toga joj Nate odluči pomoći. Potrudit će se da Olivia nauči osjećati se dobro u svojoj koži te da stekne dovoljno samopouzdanja da može prilaziti muškarcima bez straha. Za njihov dogovor nitko ne zna, a isto tako znači da sada provode još više vremena zajedno, i to na razne neobične načine.

Situacija postaje škakljiva kad se Nate i Olivia poljube, jer oboje osjećaju jaku privlačnost jedan prema drugome, no znali su u što se upuštaju i obećali jedan drugome da njihov dogovor neće utjecati na njihovo prijateljstvo. Iako je očito da su granicu prijateljstva odavno prekoračili, Nate je i dalje zaleđen u prošlosti s Alanom, a no to ga svaki dan podsjeća istetovirano slovo A na srcu. Olivia, pak, želi naći pravu ljubav, te iako se zaljubila u Natea, ne želi vezu u kojoj će biti samo sjena nečije prave ljubavi iz prošlosti…

jamaica lane

Jamaica Lane, Samantha Young

Roman Jamaica Lane je treći nastavak ljubavnog serijala Dublin Street. U ovom se nastavku prati razvoj situacije između Olivie i Natea, no u isto vrijeme se i dalje prate ljubavne priče junaka iz prijašnja dva romana ovog serijala, što mi je baš zanimljivo i simpatično, jer njihova priča nije završila s romanom kao obično, već se nastavlja. Kao što je već poznato za romane Samanthe Young, i ovaj je roman uzbudljiva mješavina romantike, strasti i erotike, čiju pozamašnu dozu autorica donosi već u prva dva nastavka.

Ako su vam se oni svidjeli, Jamaica Lane vam neće biti ništa manje privlačan. Ipak, veza Olivie i Natea je ponešto drugačija od onih koje smo do sada upoznali. Nate je odlučan u tome da se ne želi vezati, jer je već jednom iskusio gubitak i ne želi takvo nešto ponovno proživljavati.

Ipak, ne može se držati podalje od Olivie, s kojom se od samog početka odlično slaže. Zato je njihov dogovor odlična izlika da jedno s drugim isprobaju ono što su ionako cijelo vrijeme željeli. Do problema dođe kad oboje shvate da više nema smisla pretvarati se da između njih ne postoje osjećaji, no Nate si to ne želi priznati. Radnja je napeta i uzbudljiva, a autorica dobro zna kako zadržati interes svojih čitatelja, pa ne dopušta da priča postane dosadna i monotona. Samantha Young je poznata po svojim romanima prepunim romantike začinjene pikantnom dozom erotike koja je očito publici jako dobro sjela, pa ako ste i vi dio te publike, ovaj će vas roman oduševiti.

Comments

comments

Kulturolog. Štovateljica mačaka, frankofil i ovisnik o kavi. Bezvremenski optimist. Osim na CitajMe, tekstove koje pišem naći ćete i na mom blogu Razlivena tinta
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close