INTERLIBER_s692x373

Interliber dan 2 (12.11.2014) – predstavljanje knjiga

idoli_i_barabe_s260x419Na Interliberu se i drugog dana sajma moglo uživati, razgledavati, informirati i kupiti mnogo zanimljivih knjiga. Atmosfera je zaista ugodna, a posjetitelji su razni: od onih najmlađih do onih u zrelijim godinama. Predstavljaju se razne knjige i vode se razgovori o knjigama od kojih će neka sigurno biti vaše sljedeće štivo.

Dvije danas predstavljene knjige – ‘Idoli i barabe’ i ‘Kostino pismo’ iako temom različite, obje su vezane uz prošlost i predstavljaju zapis nekih prošlih vremena.

Na predstavljanju knjige ‘Idoli i barabe’ Irene Lukšić okupilo se mnogo ljudi. Prije samog početka i na kraju predstavljanja moglo se uživati u glazbi kao lijepom uvodu u predstavljanje, no i lijepom završetku događanja. Ono najbitnije, samo predstavljanje odvijalo se u petom paviljonu na glavnoj pozornici. Irena Lukšić hrvatska je spisateljica, znanstvenica i prevoditeljica. Osim ove, napisala je još dvije knjige, a tijekom predstavljanja spomenut je bio i čitateljski klub čiji se članovi, kako kažu, ne boje raspravljati.

Kostino_pismo_s260x374O čemu se radi? Kakva je knjiga ‘Idoli i barabe’? Ona je vodič kroz svijet slavnih osoba u nekim književnim djelima. Ljudi koji su spomenuti raznih su zanimanja: pustolovi, špijuni, razni umjetnici, a ono što ih spaja njihov je utjecaj na društvo, umjetnost i dr., stoga se s pravom može reći kako se radi o leksikonu slavnih osoba koji se lako čita. Kako je sama spisateljica rekla, u povijesnoj perspektivi mijenja se percepcija slavnih osoba. Istaknuto je kako su slavne osobe imitatori duha vremena, kako je vrijedno imati idole i da su oni kao začin u našem životu – divimo im se kad pokreću humanitarne akcije ili učine nešto drugo za opće dobro.

‘Kostino pismo (Svrha od slobode)’ knjiga je autora Miroslava Međimorca koji objavljuje razne tekstove (drame, priče, romane…). Posjetitelji Interlibera danas su imali prilike susresti se s ovim autorom, postaviti mu koje pitanje i dati knjigu na potpis. Naslovnicu knjige koju krasi portret djelo je Mladena Budiščaka, a podsjeća i odaje dojam nekih, možda ne tako davnih, ali izvjesno prošlih vremena. Ova knjiga fiction je i faction o snovima mladih glumaca (uključujući i samog autora) koji su se sudarili s političkim zbivanjima turbulentnih vremena prošloga stoljeća (’71.). Kosta Spaić poslao je pismo, prijedlog za predstavu koju vidite u naslovu knjige, a ostalo – kako je to utjecalo na mlade glumce tog doba i što se njima dogodilo, te na koji životni put su naišli – možete pročitati u knjizi. Zanimljivo štivo za svakoga tko se bavi glumom, ali i šire.

Comments

comments

Nema komentara
banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close