india place

India Place – probuđena strast

India place – roman prepun drame i strasti

 

Originalni naziv: Fall from India Place, Samantha Young

Izdavač: Fokus

 

Hannah Nichols je uspješna, mlada djevojka koja je tek završila fakultet i počela graditi karijeru kao učiteljica. Iako je njena obitelj prepuna sretnih parova (parova kojih se sigurno dobro sjećate iz prethodnih nastavaka!) koji se neizmjerno vole, te čije se obitelji neprestano šire, Hannah nije zainteresirana za traženje muškaraca ni ulaženje u ljubavnu vezu. Razlog tome je Marco D’Alessandro, njena prva ljubav, a isto tako i razlog njenog prvog slomljenog srca. Prije nekoliko godina, nakon što je odlučila da je Marco taj s kim želi izgubiti nevinost, on je otišao u Ameriku i nikad joj se više nije javio.

india place

India place – probuđena strast, S. Young (Fokus)

Isto tako, nikad nije saznao za posljedice koje je ta noć ostavila iza sebe, te bol s kojom se Hannah morala nositi… Iako je nastavila sa životom i prebrodila to teško razdoblje, njen život je uzdrman kad ugleda Marca sasvim slučajno, na prijateljičinom vjenčanju. Iako se vratio u Englesku još prije četiri godine, nije uspio skupiti hrabrost da potraži Hannah, ali sada je uporan u tome da dobije priliku objasniti joj što se uistinu dogodilo. Nakon što čuje njegovu stranu priče, Hannah se smekša, no ne pristaje na ništa više od prijateljstva. Marco jako dobro zna da je progriješio, i ovaj put ne želi uprskati te se svim silama trudi da ponovo osvoji njeno srce. Iako se plaši duhova iz prošlosti, Hannah odluči poslušati svoje srce i prepušta se osjećajima.

Nakon nekoliko tjedana provedenih u ljubavnoj idili s Marcom, Hannah dobiva zabrinjavajuću poruku u kojoj se nalazi fotografija Marca, nepoznate žene i djeteta koje mu jako sliči. Hannah je obuzeta panikom, ali vjeruje da Marco ima dobro i logično objašnjenje, no sjećanja iz prošlosti koja je obuzmu više su no što ona može podnijeti…

Još jedan nastavak ljubavno-erotskog serijala Dublin Street, India Place, fokus prebacuje na mlađe generacije od onih o kojima smo čitali u prethodnim nastavcima. Hannah je mlađa sestra Ellie, glavnoj junakinji prve novele ovog serijala Fountain Bridge, o čijem se pak polubratu Bradenu govori u prvom romanu, Dublin Street.

Svi se oni spominju i u ovom nastavku, kao i junaci preostalih dijelova, kao što je to bilo i do sada. Iako mi je to do sada bilo jako simpatično, u ovom je nastavku već previše parova i njihove djece, zbog čega su obiteljski dijelovi malo zbunjujući čak i onima koji su čitali sve nastavke, pa se tako dobro upoznali sa svakim spomenutim parom. Iako je to samo detalj, trebat će vam dobra koncentracija da polovite sve konce što se toga tiče. Osim toga, roman je napisan u tipičnom stilu autorice Samanthe Young. Radnja je dinamična, napeta i uzbudljiva, s neizbježnim vrućim opisima onoga što se događa u spavaćoj sobi (a i ostalim prostorijama) glavnih likova. india place

Roman je prepun romantike i strasti na koje jednostavno nećete moći ostati ravnodušni, te koje će rastopiti srca svakog nepopravljivog romantika. U usporedbi s prethodnim nastavcima, rekla bih da je u ovome pojačana doza drame i neizvjesnosti, no sretan kraj je unatoč tome neizbježan. Iako nema velikih razlika između ovog i ostalih dijelova, od onih koje sam pročitala ovaj mi se najmanje sviđa. Neki dijelovi su, po mom mišljenu, surovi, odnosno pregrubi za kontekst u kojem se nalaze. Većina čitatelja to uopće neće primjetiti, pa ne sumnjam da će i ovaj roman pokupiti simpatije publike kao i oni koji su mu prethodili.

Comments

comments

Studentica treće godine anglistike i rusistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz studentske poslove i učenje voli kratiti vrijeme gledanjem filmova, druženjem s dragim ljudima i, naravno, čitanjem.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close