Hygge danski recept za sretan život, Meik Wiking naslovnica

Hygge danski recept za sretan život – Meik Wiking

Impresija

Hygge danski recept za sretan život, Meik Wiking naslovnica

Hygge danski recept za sretan život, Meik Wiking

Hygge nije samo danski fenomen, ali ga oni definitivno bolje doživljavaju od ostalih zbog životnog standarda. Njima je „šok“ raditi iza 17 sati jer je to vrijeme za obitelj. Imaju besplatno zdravstveno osiguranje kao i visoko obrazovanje. Prema ovoj knjizi hygge je jesen, Božić, vintage look, namještaj, svijeće i naravno osjećaj ugode koji to sve prati.

Hygge se može okusiti kroz nešto slatko i utješno. Hygge se može i čuti: pucketanje vatre, kiša.. bilo koji zvuk dokle smo god na toplome i sigurnome. Miris hyggea je nostalgija, neki ugodan miris koji vraća u djetinjstvo i u osjećaj ugode. Hygge ćete osjetit prelaskom prstima po površini stola, keramičkoj šalici… Hygge je prigušeno svjetlo.

Ovo je druga pročitana knjiga o hyggeu i definitivno mi je bolja od Hyggea od Louise Thomsen Brits. Njezina knjiga mi je djelovala kao da mi očitava lekciju hygge je ovo, hygge se radi ovako onako… nije mi baš sjela. Ova knjiga od Meika Wikinga me još od naslovnice uhvatila. Čitava je vrckava i simpatična, a slike unutar knjige baš su tople, ugodne, savršene.

Sviđa mi se spominjanje danskih običaja, tradicija i čak poneki recept.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close