naslovnica

Hormonska ravnoteža

Pravi biser među knjigama o ženskom zdravlju!

 

Naslov originala: The Hormone Cure, Sara Gottfried

 

naslovnicaPišete li danas knjigu o ženskom zdravlju, najbolje čemu se možete nadati je preporuka dr. Christiane Northrup, vjerojatno najpoznatije i najcjenjenije ginekologinje na svijetu koja je spajanjem konvencionalne medicine i holističkog pristupa napravila pravu malu revoluciju u stručnim krugovima i čija je knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost do danas nenadmašena biblija svake žene koja brine o sebi i svojem zdravlju. A dr. Northrup napisala je knjizi Hormonska ravnoteža čak i predgovor i nazvala je medicinom budućnosti!

Dr. Sara Gottfried priznata je američka ginekologinja, specijalistica funkcionalnih i integrativnih terapija i rijedak spoj medicinara s tradicionalnom harvardskom izobrazbom i zagovornice prirodnih terapija i holističkog pristupa zdravlju; instruktorice joge i liječnice integralne medicine. Njezina je knjiga utemeljena na znanstvenim istraživanjima, ali zagovara prirodan način liječenja; potkrijepljena brojnim primjerima iz njezine prakse, ali i anegdotama iz njezinog života. Ono što je posebno važno spomenuti kad se radi o stručnim knjigama, makar pisanim za laike, Gottfried nudi vrlo konkretna rješenja i piše jednostavno, pametno i smisleno – tako da je svaka žena može razumjeti.Hormone_Cure_s260x391

Dio u kojem objašnjava što su hormoni i kako funkcioniraju u našem tijelu, svakako je zahtjevniji, ali će vas upitnici na početku knjige, uvod u kojem priča o svojoj baki Mud koja joj je, već duboko u devedesetima, plesala na vjenčanju i podučila je o vitalnosti i brizi za sebe, brojni primjeri žena u kojima ćete prepoznati sebe i svoje prijateljice, navesti da ovu knjigu čitate gotovo pohlepno, osjećajući da vas netko konačno razumije! Ne, ne sanjate da je iznenada gotovo nemoguće smršaviti iako jedete manje nego prije, da vas muči neobjašnjiva nesanica ili se budite noću naizgled bez razloga, vaše promjene raspoloženja, osjetljivije grudi, iznenadni ponovni problemi s aknama… Sve su to su samo neki od simptoma hormonske neravnoteže koje dr. Gottfried ne samo razumije, nego i zna što poduzeti da biste ponovo zasjali punim sjajem.

Od Hormonske ravnoteže neupitno će profitirati najviše žene koje su se približile perimenopauzi ili su prešle tu veliku hormonalnu prekretnicu, no imajući na umu da hormoni igraju veliku ulogu u zdravlju svake žene, vjerojatno bi svaka od nas trebala imati ovakav priručnik. Iako zvuči nevjerojatno, dr. Gottfried nudi učinkovit plan za uspostavljanje hormonske ravnoteže i vraćanje vitalnosti: tvrdi da pomoću dodataka prehrani, promjena životnog stila, ljekovitog bilja i bioidentičnih hormona lako možete smršavjeti, obnoviti seksualni nagon, poboljšati raspoloženje, povećati energiju i postići optimalno zdravlje. S obzirom na pohvale koje njezina knjiga dobiva, očito je ne samo uvjerljiva nego i uspješna. Pravi biser među knjigama o ženskom zdravlju!

 

 

Hrvatsko izdanje

planetopija_s100x22  Hormonska ravnoteža

 

Strano izdanje

book_depository_s30x30  The Hormone Cure

Comments

comments

Nema komentara
banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close