Greška u našim zvijezdama, John Green naslovnica

Greška u našim zvijezdama – John Green

Impresija

Greška u našim zvijezdama, John Green naslovnica

Greška u našim zvijezdama, John Green

Hazel Grace ima šesnaest godina i dijagnosticiran rak od trinaeste godine. Želi samo živjeti u svom svijetu serija i knjiga dok ne umre. Međutim, njezini roditelji žele da ide na grupne sastanke/savjetovanje za osobe s rakom i tamo se druži s drugim ljudima. Jednog dana u grupi upoznaje sedamnaestogodišnjaka koji je pobijedio rak. I polako počinje prijateljstvo i malo ljubavnih muka u njezinom običnom životu.

Ne znam kako je to imati rak i ne poznajem nikog takvog tko se s tom bolesti bori, ali knjiga je tako realistično opisana da možeš vidjeti patnju u njihovim očima i osjetiti bol u njihovom tijelu. Biti teenager je samo po sebi komplicirano plus ovakva bolest, jednostavno nemam riječi.

Najviše me se dojmilo to što oni znaju da će umrijeti i ipak se nisu pomirili sa smrću, nego nastoje živjeti bez obzira na smrt. Ljudi obično kad čuju da će umrijeti upadnu u neku depresiju, pojede ih ništavilo, a oni su bili tu jedno za drugo u najgorim trenucima i što je najvažnije osim prijateljstva, pronašli su i ljubav.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Kameno srce, Renate Dorrestein naslovnica
Kameno srce – Renate Dorrestein

Impresija Već sam nekoliko puta pokušao napisati ovu impresiju. No svaki puta nakon nekoliko redaka moj pokušaj završi sa Delete...

Close