Gravity, L.D. Cedergreen cover

Gravity – L. D. Cedergreen

Impresija

Gravity, L.D. Cedergreen cover

Gravity, L.D. Cedergreen

Ovu knjigu pročitala sam kao knjigu iz kategorije knjiga s neugodnom temom. Tema ove priče su silovanje, bračno nevjerstvo i tragična smrt usljed neizlječive bolesti.

Priča počinje kada glavna junakinja Gemma, uspješna, poslovna zena dolazi kući i u krevetu pronalazi muža sa drugom zenom. Nesposobna da se suoči sa muževljevom prevarom, istrčava iz stana, sjeda u automobil i odlazi. Par dana provodi kod majke a zatim kreće u porodičnu vikendicu na jezero, kako bi tamo provela vrijeme dok ne odluči kako nastaviti dalje, medjutim na putu do vikendice dozivljava saobraćajnu nesreću nakon čega priča dobija čudan zaokret.

Iz perspektive glavne junakinje upoznajemo i Andrewa, dobrog prijatelja i prvu ljubav iz tinejdjerskih dana nase junakinje koji ima poprilično veliku ulogu u životu naše junakinje.
Moram priznati da me je zaplet, iako na oko poprilično jednostavan, na kraju ipak iznenadio. Mada sam prilikom čitanja imala osjećaj da nešto nije u redu naročito imajući u vidu sasvim nelogične i neopravdane postupke likova, naročito glavne junakinje, ipak nisam očekivala rasplet kakav smo na kraju dobili.
Najveće razočarenje ipak predstavlja kraj priče. Imala sam utisak da je namjera pisca bila da priču po svaku cijenu završi srećnim krajem pa su tako neke, po meni neoprostive greške, na brzinu bez valjanog razloga opravdane, oproštene i zaboravljene.

Sve pohvale piscu za način pisanja koji je poprilično jednostavan, prost i čitljiv.

Sve u svemu, ova priča bila je poprilično veliko razočarenje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close