Fantasy Lover (Dark-Hunter Series Prequel) by Sherrilyn Kenyon cover

Fantasy Lover

“She wanted to save him, and for the first time in centuries, he wanted to be saved.”

Originalni naslov: Fantasy Lover, Sherrilyn Kenyon

Fantasy Lover (Dark-Hunter Series Prequel) by Sherrilyn Kenyon cover

Fantasy Lover, Sherrilyn Kenyon

‘Fantasy Lover’ se ne može pripisati isključivo ni jednom serijalu, već on pripada ‘Dark-Hunterversu’ koji sadrži nekoliko serijala popularne autorice Sherrilyn Kenyon koji se često isprepliću (to su redom Dark-Hunter serijal, Dream-Hunter serijal, Were-Hunter serijal, Chronicles of Nick serijal, Hellchaser serijal i Lords of Avalon serijal). Kada bi se čitatelju trebalo preporučiti od kuda početi, onda bi to bilo ovo djelo ‘Fantasy Lover’ koje služi kao svojevrstan uvod u prostran svijet nazvan ‘Dark-Hunterverse’.

Dvadesetdevetogodišnja seksologinja, Grace Alexander, apstinira od seksa već četiri godine nakon vrlo lošeg iskustva koje joj je ostavilo teške emocionalne ožiljke. Njen je život uređen, miran i staložen. Ona ništa ne radi impulzivno i ne upušta se u riskantne situacije. Od smrti njenih roditelja živi vrlo povučeno i usamljeno. No, njena najbolja prijateljica je sve što ona nije. Egzotična i ekscentrična Selena je Gracein spas. Na Gracein rođendan Selena zamoli Grace da joj ispuni želju i uz pomoć jedne knjige pokuša sebi prizvati zamamnog spartanskog generala Juliana Makedonskog. Grace, ne vjerujući nimalo u uroke i nadnaravno, odluči udovoljiti prijateljici i zaista uspije u prizivanju neodoljivog Juliana.

Naime, Julian je na pola bog, a na pola smrtnik. Kao sin Afrodite, božice ljubavi, ljepote, požude i spolnosti podaren mu je nadnaravno lijep izgled što ga je naposljetku koštalo slobode. Zavist njegovog polubrata dovela je do pokretanja uroka koji je Juliana zatočio među stranice knjige u kojoj je proveo nebrojeno mnogo dana. Jedini izlaz iz knjige omogućen mu je kada ga ženska osoba prizove u život na mjesec dana da služi kao njen rob u udovoljavanju svih njenih pohotnih želja. Nakon isteka tih mjesec dana, on se vraća u knjigu da živi život lišen svih blagodati života, od hrane i svjetlosti do prisutnosti drugog ljudskog bića.

Kada Grace prizove Juliana u život, on je spreman ispuniti svaku njenu seksualnu želju, no ona nije kao sve žene koje su ga do sada prizvale. Grace je spremna saslušati Julianovu priču i pomoći mu da se riješi tog prokletstva koje ga je skoro lišilo ljudskosti, a on će nju zauzvrat naučiti ponovno vjerovati ljudima. Krajnje je vrijeme da Grace sruši zidove koji ju dijele od ostatka svijeta.

Paranormalna romansa u kojoj je glavna junakinja izuzetno suosjećajna, pametna i snažna žena, a glavni junak zbunjeni heroj mračne prošlosti sa mnogim emocionalnim ožiljcima, odličan su recept koji će svakog čitatelja uvući među svoje stranice i zadržati sve do eksplozivnog završetka.

Iskusna autorica Sherrilyn Kenyon zaista zna kako zabaviti čitatelja. Senzualna romansa sa dodatkom mitologije i grčkih bogova intrigira, opis spartanskog odgoja i života stvara suosjećanje (i zgražanje) u čitatelju, odlično konstruirani likovi tjeraju nas da navijamo za njih i njihov potencijalan sretan kraj, a mnoge smiješne zgode tu su da čine priču lako čitljivom i da mnoge traume iz prošlosti glavnih likova otjeraju osmijehom sa naših lica.

 

Englesko izdanje
amazon_s30x30Fantasy Lover

 

book_depository_s30x30  Fantasy Lover

Comments

comments

Nema komentara
banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close