Promocija nove knjige Sonje Zubović „Goli carevi“

Loading Map....

Kada?
Datum - 19/10/2015
Vrijeme 19:00 - 20:00

Gdje?
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva ulica 5
Zagreb

Vrsta događanja

Opis događanja:

 

 

U ponedjeljak 19. listopada, 2015 godine u 19 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, održat će se promocija nove uspješnice, autorice Sonje Zubović – ‘Goli carevi’.

 

Sonja Zubović, Goli carevi promocija pozivnica

 

Knjigu će predstaviti urednica Diana Kučinić, književnik Miroslav Mićanović i autorica Sonja Zubović. Tekstove iz knjige čitat će dramski umjetnik Robert Kurbaša.

 

Dvadeset i četiri priče Sonje Zubović u ovoj zbirci opisuju dvadeset i četiri životna trenutka, sadržajem i likovima posve različita, a opet jednako gola u spoznaji. Bez obzira na to je li riječ o ljubavničkom odnosu, prijateljskom ili naprosto odnosu među ljudima, u svakoj se priči na kraju ogoljuju dvije najveće životne istine: ljubav i radost.

Lako i pitko, bez mudrovanja Sonja Zubović u svakoj nas priči suočava s prepoznatljivom životnom situacijom, dopuštajući da svaki goli trenutak postane i dio naše najveće spoznaje – samoga sebe.

Osim toga knjiga  Goli carevi je knjiga priča o životu čiji je temelj  ljubav i pripadanje. Potreba za ljubavlju i pripadanjem i jest naša esencijalna nit  od koje se isplete život, a literatura nam  na svoj iznenađujući način  uz čudesne priče, koje nisu uspavanke,  pomaže da lakše nešto od toga  shvatimo.

Propitivanja o ljubavi, vezama,  brakovima, prostoru osobne slobode, načinu na koji se znamo ili ne znamo voljeti, suočavanje s lažima ili krucijalnim pitanjima izbora …   Zapravo, sve su to propitivanja o sreći bez plašta i krune.

U ovim pričama  suvremeni kontekst prostora i vremena  te  nezaobilazan humor doista su bliski današnjim ljudima.

 

Sonja Zubović portrait

Sonja Zubović

O knjizi ‘Goli carevi’, autorica Sonja Zubović kaže:

 „Kratka priča mora biti moćna i zato mi je bila izazov. Čitatelji će prosuditi jesam li u tome uspjela, ali sigurna sam da će se uz ovu knjigu i nasmijati, a možda  će im i pomoći  u osobnim situacijama.“

 

Bibliografija Sonja Zubović:

Sonja Zubović rođena je 1962. u Zagrebu. Diplomirala je 1987. na studiju jugoslavenskih jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje i danas živi i radi. Radni vijek provodi u kulturi u radu sa djecom i mladima. Piše za djecu i odrasle. Članica je Društva hrvatskih književnika.

 

Poezija za odrasle:  Sol na koži (1997.), zbirka pjesama (na esperanto preveo Klaus Dahman); pjesme u časopisu Quorum (Pjesnici devedesetih u RH); pjesme u časopisu Republika; pjesme u Antologiji ljubavne poezije Ane Horvat (2011.); Neukradivo nebo (2012.) zbirka pjesama.

Proza za odrasle: Goli carevi (2015.)

Radio napetica: Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena (2000.)

Poezija za djecu:  Kako se gleda abeceda (1996.) lektira za prvi razred, pohvaljena u Bruxellesu na konferenciji za čitanje; Pjesme iz prirode i društva (2009.) zbirka pjesama za djecu; autorstvo brojnih uglazbljenih tekstova dječjih pjesama (nominacija za nagradu Porin, 1998., za album Kad bi mene pitali)

Proza za djecu:  Vjetrosvijet (1999.);  Priče poučnice (2001.);  Prodavač vremena (2001.) roman;  Mjesečeve suze (2002.);  Najljepša stonoga sunčanih vrtova (2003.) uvrštena u ICDL, International Childern s Digital Library – međunarodnu digitalnu dječju knjižnicu u Washingtonu; Dobri zmaj Zumi (2006.) u Sloveniji 2007. Prijazni zmajček Zumi ; Čudesna kuharica Lize Brljize (2010.) nagrade- Ovca u kutiji i  Grigor Vitez; Ježica Vici u šumskoj češljaonici (2011.);  Šale i pohvale (2011.) zbirka pripovjedaka; Puž Slavek u polju suncokreta, (2013.) preveden na esperanto i nominiran za najbolju dječju esperantsku knjigu na svijetu za 2015. g.; Mjesečevi snovi (2014.); Roza i Blu upoznaju Zagreb (2015.).

Proza za mladež:  Probuđena zvona (2012.) roman; preveden na engleski (2013.) i bugarski jezik (2014.); Nemreš bit pametan (2015.) roman.

Comments

comments

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close