Dnevnik Ane Frank naslovnica

Dnevnik Ane Frank

Impresija

Dnevnik Ane Frank naslovnica

Dnevnik Ane Frank

Dnevnik Ane Frank je istinita knjiga o životu djevojčice za vrijeme Drugog svjetskog rata, progona Židova i Holokausta. Ana od 1942. godine do 1944. pomno piše događaje o svom životu, životu svoje obitelji te o ratnom stanju oko nje. Zanimljivo je da svaki uvod, dan koji počinje ona je počinjala s „Draga Kitty“ – kao da piše prijateljici i ponekad sam baš imala dojam kao da čitam intimna pisma a ne dnevnik.

Ovo je stvarno jedna od tužnijih knjiga u kojoj već unaprijed se zna što će se dogoditi i smatram da bi je svi trebali pročitati. Iako se skrivala isto se obrazovala; čitala knjige na engleskom jeziku, učila francuski i engleski uz to što govori njemački i svaki je dan učila društvene znanosti. Nekad sam imala dojam kao da je neke stvari pisala mnogo starija osoba koliko je bila zrela za svoje godine, ali očito od rata postaneš jako zrela osoba.

Kako su bili zatvoreni u tom tajnom skrovištu i čeznuli za slobodom, naučila sam da bi trebala više cijenit male stvari kao što su sunčeve zrake na licu, miris jutra u ranu zoru i jednostavno cvrkut ptica.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close