Djevojka koja je postala Marija Antoaneta, Juliet Grey naslovnica

Djevojka koja je postala Marija Antoaneta – Juliet Grey

Impresija

Djevojka koja je postala Marija Antoaneta, Juliet Grey naslovnica

Djevojka koja je postala Marija Antoaneta, Juliet Grey

Marija Antoaneta bila je kći ugarsko-hrvatska kraljice, austrijske nadvojvotkinje, prve i jedina žene koja je vladala Habsburškom Monarhijom, Marije Terezije, a rođena je kao Marija Antonija.

Ovo je Antonijina priča.

Kao djevojčica je odrasla u dvorcu Schonbrunn sa braćom i sestrama. U samom početku pratimo Antoniju i njenu sestru Karolinu uz odgojiteljicu von Brandeiss u poduci fracuskog. U dobi kad je imala 10 godina na dvor kraljice Marije Terezije dolazi poslanik Luja XV., da bi zaprosio ruku malene Antonije. Uskoro na dvor Marije Terezije pristižu razni veleposlanici, te razni umjetnici da bi kralju Luju bolje približili sliku buduće prijestolonasljednice, kao i mnogi učitelji da bi mladu Antoniju naučili savršeno baratati francuskim jezikom.

1769.g., tri godine nakon prošnje veleposlanika dolazi i službeni zahtjev kralja Luja za vjenčanje. 19.travnja.1770. održano je vjenčanje na daljinu između Antonije i Luja Augusta. Nakon dugog putovanja i prelaska granice mlada prijestolonasljednica konačno je stigla u Francusku svoj novi dom. 16.svibnja.1770. održano je vjenčanje Marije Antoanete i Luja Augusta u javnosti u Versaillesu. Knjiga prikazuje i brak mladih prijestolonasljednika.

Knjiga mi se svidjela zbog raznih prikaza života i vlasti tadašnjih vladara. Svima preporuka za ovu knjigu.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close