Defy the Stars, Claudia Gray cover

Defy the Stars – Claudia Gray

Impresija

Defy the Stars, Claudia Gray cover

Defy the Stars, Claudia Gray

Ljudi su zagadili i uništili planetu Zemlju toliko da je postalo skoro nemoguće živjeti na njoj nakon čega su se otisnuli u svemir da traže druge plante za kolonizaciju. Jedna od takvih planeta je Genesis. Noemi Vidal je vojni pilot i dolazi sa planete Genesis. Genesis je godinama u ratu sa Zemljom, koja iako rijetko nastanjena drži prevlast među kolonizovanim planetama.

Tokom napada u svemiru Noemi se odvaja od ostatka trupe i slijeće na napušteni svemirski brod. Na njemu nalazi Abela, robota koji se na napuštenom brodu nalazi već tridest godina. Abel je prvi u seriji robota koja je dizajnirao i stvori naučnik sa Zemlje a jedinstven je po tome što ima savjest i slobodnu volju. Abel i Noemi kreću u uzbudljivu pustolovinu svemirom kako bi pronašli dio koji im je potreban da uruše „svemirsku kapiju“ i na taj način onemoguće Zemlju da dalje napada Genesis.

Ovo je jedna osrednja naučno fantastična knjiga, ni naročito dobra ni naročito loša. Dobra je u smislu da drži pažnju dok se čita ali radnja se po završenom čitanju brzo zaboravi.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close