Dama iz Santorinija, Isidora Bjelica naslovnica

Dama iz Santorinija – Isidora Bjelica

Impresija

Dama iz Santorinija, Isidora Bjelica naslovnica

Dama iz Santorinija, Isidora Bjelica

Prva knjiga Isidore Bjelice koju čitam. Priznajem nisam oduševljena, upravo suprotno. Ovo je po mom mišljenju poprilično mlaka knjiga. Određene ideje su po meni poprilično šturo i površno provedene u djelo. U želji da se napravi senzacija ispalo je nešto sasvim suprotno, osrednje.

Da ne dužim s kritikama osvrnuću se na radnju knjige. Priča prati našeg pisca dok zajedno s mužem čije ime nam nije otkriveno i kojeg u priči oslovljava sa N. krstari grčkim ostrvima.

Pa tako saznajemo da na krstarenju obilazi Pirej, Mikonos, Delos, Efes i mnoga druga mjesta. U svakom novom mjestu koje posjeti pisac nam da poprilično siromašan opis istog i njegove kulture a njen muž nam na kraju svakog poglavalja da kratku priču iz grčke mitologije koja je na neki način povezana sa mjestom koje obilaze ili u većini slučajeva sa dešavanjima koja se odvijaju na kruzeru. Na krstarenju je i grupa bogatih ljudi sa svih strana svijeta; pa tako upoznajemo ruskog mafijaša i njegovu djevojku manekenku, britanskog bivšeg arheologa i njegovu duplo mladju ženu kao i mnoge druge „ bezobrazno“ bogate likove.

Vrijeme provedeno na kruzeru je sve samo ne dosadno. Pa tako naša autorka saznaje raznorazne tračeve, priče o bivšim ljubavima, među kojima je i ona o dami iz Santorinija po kojoj ova knjiga nosi naziv a bivaju joj povjerena i priznanja o počinjenim ubistvima.

Sve u svemu ovo mi je bilo jedno veliko razočarenje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close