Cura na netu

Cura na netu

Cura na netu i prije samog izlaska imala je sve medijske oči uprte u sebe

 

Prijevod: Andrea Pongrac

Nakladnik: Profil

Ovu knjigu sam posudila upravo zato što sam puno o njoj čula – baš na netu! Autorica knjige je popularna youtuberka Zoella koja je uzor mnogim svojim pratiteljima i kolegama youtuberima. Zoella na svom YouTube kanalu objavljuje savjete o modi i šminki, a trenutno ima čak 11 milijuna pratitelja zbog čega je smatraju kraljicom cyberspacea.

Zoellina knjiga govori o povučenoj srednjoškolki Penny koja je pokrenula anonimni blog pod nazivom Cura na netu. Penny je ponekad i suviše nespretna, nesigurna, a nakon prometne nesreće ne može kontrolirati napade panike. O svim svojim nesigurnostima razgovara s najboljim prijateljem Elliotom.

Cura na netu

Cura na netu, Zoe Sugg (Profil)

Nakon što video u kojem Penny igra glavnu, ali i sramotnu ulogu pohara internetom, Pennyni roditelji je odlučuju povesti sa sobom na poslovni put u New York. To je Pennyn bijeg od realnosti gdje pobjeđuje svoje strahove i provodi Božić s dečkom koji je oduševljava i u kojeg se zaljubljuje.

Noa razumije Penny i ne smatra je nimalo čudnom, već slatkom, ali kada se Penny vrati kući Noine tajne izlaze na vidjelo. Usto, svaki idući post na njezinom blogu skupi sve više pregleda i komentara te popularnost Cure na netu sve više raste.

Nisam očekivala puno od ove knjige, ali kada sam je započela čitati skoro sam odustala. Bila je podosta stereotipna i nezanimljiva u prvih par poglavlja. Ipak sam nastavila čitati i spoznala sam da se s Penny mogu posvetiti mnoge djevojčice što je iznimno korisno u tinejdžerskoj dobi.

Kada Penny otputuje u New York priča postaje zanimljivija i stvarno neizvjesna. Uživala sam čitajući o Pennynu boravku u gradu koji nikad ne spava jer opisan veoma romantično, ali i mistično. Mislim da knjiga ima lijepe i bitne poruke o odrastanju, prijateljstvu, obitelji, samopouzdanju i iskrenosti. Zoella je napisala knjigu koja će vjerojatno pomoći mnogim čitateljima da pronađu sebe.

profil_s120x47 Domaće izdanje: Cura na netu, Zoe Sugg

 

Comments

comments

Autorica knjige "Iskra", bivša kolumnistica časopisa za mlade OK!
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close