Crno proljeće, Henry Miller naslovnica

Crno proljeće – Henry Miller

Impresija

Crno proljeće, Henry Miller naslovnica

Crno proljeće, Henry Miller

Odabrano djelo je djelo autora kojeg inače jako volim. Dio je autobiografske trilogije. Nakon što sam po dva puta pročitala Rakovu i Jarčevu obratnicu, za kraj sam ostavila Crno proljeće. Krasna, tvrdo uvezana u mekoću tamno crvenog baršuna. Ta knjiga jest, doduše, dospjela u moje ruke koju godinu prije no zbog akademskih obaveza, stavljena je na čekanje. Do ljeta 2017.

Knjiga se sastoji od desetak nepovezanih poglavlja. Pojedini dijelovi su mi se svidjeli dok su mi pojedini, kakono se kaže, popili krv. Primjerice, apsolutno nepotrebno pisanje o crtanju konja (pisati samo da bi se nešto napisalo). Isto vrijedi i za poglavlje u kojemu je, uvjerena sam, opisivao svoj san. Nadrealno bacanje rečenica i slika koje su smislene samo autoru, pretpostavljam.

Ono što me inače oduševljavalo kod Millera, smislene usporedbe i krasne rečenice, u ovom su djelu izostale. Neću reći sasvim. Ima ovo djelo vrijednosti, itekako. Ima i dobrih dijelova. Al sve u svemu, po meni, debelo u sjeni Obratnica.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close