čarobna knjiga marvel

Čarobna knjiga kreće s prodajom nove Marvel strip poslastice

The Best of Marvel – Nova strip edicija u izdanju Čarobne knjige

 

Noć kad je umrla Gven Stejsi, The Best of Marvel #1, čarobna knjiga, korice

Noć kad je umrla Gven Stejsi, The Best of Marvel #1

The Best of Marvel je naslov jedinstvene edicije Marvelovih stripova koju je za stare i nove ljubitelje stripova pripremila izdavačka kuća Čarobna knjiga. Prvi put u svetu, odabrane su najbolje i najuzbudljivije priče iz fantastičnog univerzuma ovog najpoznatijeg izdavača stripova u svetu. Ne postoji konačan spisak naslova koji će biti objavljeni u ovoj biblioteci Čudesne knjige, a u naredne dve godine ovaj će izdavač predstaviti deset priča, koje će, u zavisnosti od obima, izdati u jednom ili više tomova. Stripovi The Best of Marvel će biti u tvrdom povezu i punom koloru, a gde god to bude izvodljivo, omogućiće se strip ljubiteljima da zavire u skice i idejna rešenja na osnovu kojih su odabrane pripovesti dobijale svoj oblik.

Urednici naglašavaju kako je bio izazovan i prilično težak zadatak iz nepreglednog obilja najneverovatnijih i najraznovrsnijih priča Marvelovog univerzuma izabrati one za koje se može reći da su najbolje. Svaki odabir je subjektivan i podložan kritici, a pogotovo onaj koji se temelji na građi bogatoj koliko je Marvelova. Zato su, birajući priče za biblioteku The Best of Marvel  imali na umu to da, pored ličnih afiniteta, izbor moraju zasnovati na postojećim relevantnim anketama ljubitelja stripa širom sveta, te na opšteprihvaćenim stavovima kritičara devete umetnosti.

U Čarobnoj knjizi se nadaju da će se strip ljubiteljima dopasti nova biblioteka Marvelovih izdanja, konceptualno jedinstvena na ovim prostorima, da će zahvaljujući njoj steći bolji uvid u jedan od najbogatijih imaginarnih svetova koji su ikada stvoreni, i da će još više zavoleti neprevaziđenu magiju stvaranja olovkom, tušem i perom.

Od sutra, 24.3. u prodaji će se naći prvi strip iz edicije The Best of Marvel Čudesni Supermen: Noć kad je umrla Gven Stejsi

 

 

 

 

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close