Blistavo i strašno II deo, Bekim Fehmiu naslovnica

Blistavo i strašno II deo – Bekim Fehmiu

Impresija

Blistavo i strašno II deo, Bekim Fehmiu naslovnica

Blistavo i strašno II deo, Bekim Fehmiu

U drugom delu autobiografije, Bekim Fehmiu opisuje vrtoglav rast njegove glumačke karijere. Obimno i detaljno o svim važnim ulogama. O kolegama, zvezdama i umetnicima, holivudu, evropskoj i jugoslovenskoj kinematografiji. O pozorištu i njegovoj ljubavi Branki Petrić i sinovima. Prijateljstvu i saradnji. Radio je sa velikim svetskim rediteljima i glumicima. Partnerke su mu bile Irena Papas, Kendis Bergen, Ava Gardner, Brižit Bardo… Razočarana sam karakterom nekih naših glumaca. Znam da je to surov svet, ali ipak je razočaravajuće kada shvatite da su neki dobri glumci loši ljudi. A Bekimu sve verujem. U svaku napisanu reč verujem.

Na kraju se bavio raspadom Jugoslavije i posebno njemu bolnom odnosu Srbije prema Kosovu i svemu što se tamo dešavalo. Duboko je patio. Iskreno je napisao koliko mračnih misli ima i da razmišlja o samoubistvu, koje je na kraju i počinio. Odličan je naslov knjige „Blistavo i strašno“ jer je zaista njegov život takav bio.

Bio je Šiptar, Albanac, Jugosloven i građanin cele planete. Veliki umetnik i čovek.

Pročitajte obavezno!

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close