Anubisova vrata, Tim Powers naslovnica

Anubisova vrata – Tim Powers

Impresija

Anubisova vrata, Tim Powers naslovnica

Anubisova vrata, Tim Powers

1983. godine gospodin Darrow je odlučio okupiti skupinu ljudi među kojima i stručnjaka za pjesnika Coleridga, Brandona Doyla i vratiti se u prošlost da prisustvuju Coleridgeovu predavanju. Nešto je pošlo po zlu prilikom povratka i Doyle je zapeo u 1810.godini. Uskoro počinjemo upoznavati čitavu paletu osebujnih likova od neobičnog vukodlaka koji to nije, deformiranog zlog klauna, egipatskog čarobnjaka, pa čak Lorda Byrona ali ne baš sasvim svog.

Knjiga je u početku bila dosadna. Poglavlja su bila nemilosrdno dugačka da se sve zaplete na kraju pa se ne zna što se trenutno događa. Nije bilo lako popratiti puste zamjene tijela i knjiga je skroz čudna ali zanimljivo čudna. Radnja svakako nije predvidljiva i svaki put kad se nazire neki rasplet on ubaci neku novu komplikaciju koju uopće nisam očekivala.

Kraj sam očekivala malo drukčiji u pogledu Doyela i volila bi da je bilo malo više podataka o zajedničkom životu/vjenčanju Ashblessa i zaručnice.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close