1984 knjiga, George Orwell

1984 – George Orwell

Impresija

1984 knjiga, George Orwell

1984, George Orwell

Uzeti 1984. g kao distopijski roman bio je izazov jer još nikada nisam čitao takav tip romana. Štovise,do ovog izazova nisam ni znao kakav je to roman. Uz to, ovo mi je prva knjiga Georga Orwella koju sam pročitao.

U knjizi u početku upoznajemo Winstona Smitha koji živi u Londonu, ali te 1984.g. svijet je u to doba malo izmijenjen i sve je pod nadzorom osobe koja se zove Veliki Brat. Winston počinje voditi dnevnik. Isto tako prisjeća se osoba koje su bile s njim u toj zgradi: 27-godišnja crnka, žutokosa žena, te čovjek imena O’Brien. Winston prepričava sva svoja životna sjećanja, kao i razgovore s osobama imena Parsons i Syme.

Knjiga me nije oduševila i jedva sam je priveo kraju jer mnoštvo činjenica koje nisam razumio, te stvari koje mi ne idu u glavu, a pisana je teškim jezikom i u pojedinim trenucima me znala zaboljeti glava od čitanja i od silnih sjećanja glavnog lika.

Preteško i predubokoumno.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close